Tänäpä päätin leipoa erillaisia pikkuleipiä, etsiskelin leivontakirjoista
ja blogeista ohjeita, ja päädyin kokeilemaan kaneliässiä,
maailmanparhaitapikkuleipiä sekä pursotettuja pikkuleipiä.
Kaneliässät onnistu ihan eka kertalaiseksi ok, olivat helppotekoisia.
Maailman parhaat pikkuleivät eivät onnistuneet odotetusti, mutta syykin
todennäkösesti löytyi, niihinhän kuului ruokasoodaa ja huomasin että sen päiväys
oli mennyt jo ajat sitten vanhaksi, ehkä siitä outo maku. Pursotettuihin pikkuleipiin
laitoin liian vähän jauhoja ja ne levisivät, mutta maku oli vallan mainio,
vielä haen kaupasta pähkinätöntä brunberigin suklaata ja koristelen ne sillä, ni se on siinä!
Pakkaseen sain laitettua ässiä ja noita pursotettuja, on jotain mitä tarjota jos tulee vieraita...
tai omiin kahvihetkiin. ;)
Tein nytten ehtoommalla niin uuden satsin maailman parhaita pikkuleipiä, ja laitoin soodaa
vain reilun teelusikan, ja maku onnistui täydellisesti... joten siinä soodassa se syy, tai
sitten sen sooda purkin päiväyksessä...mutta nytten oli uutta soodaakin.
Kaneliässät
200 g voita
200 g sokeria
2 munaa
400 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
kanelia ja sokeria
Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita. Laita taikina
jähmettymään jääkaappiin noin tunniksi. Leivo taikinasta
jauhotetuilla käsillä sormen paksuisia tankoja. leikkaa tangot
muutamansentin pituisiksi paloiksi. Kieritä tangot kaneli-sokeriseoksessa
ja muotoile pellille S-kirjaimen muotoon. Paista 180 asteessa vaalean ruskeiksi.
Maailman parhaat pikkuleivät
200 g voita ja
2 1/4 dl sokeria (nämä vatkataan vaahdoksi)
1 keltuainen (lisätään)
2 rkl siirappia
3 tl vaniljasokeria (lisätään)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa (sekoita jauhot keskenään ja sekoita joukkoon)
Muotoile pellille 2cm leveitä tankoja ja paista 200 asteessa, leikkaa heti uunista tullessa
piparit vinoneliöiden muotoon.
Pursotetut pikkuleivät
200 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.
Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin. Pursota mieleisesi kuvio,
ja paista 175 asteen uunissa, kunnes piparit ovat paistuneet,
koristele vaikka
suklaalla ja nompparelleilla.
KANNATTAA TEHDÄ KOEPAISTOS JA JOS LEVIÄÄ NIIN LISÄÄ JAUHOJA.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.