Tyttö täytti tapaninpäivänä kaksi vuotta, ja vietimme sitten synttärijuhlia 28.12...
tarjoiluina oli väsäämiäni leipomuksia ja joulun namijäämiä...

PUOLUKKAVANILJABRITANKAKKU

 

Pohja:

150 g margariinia

1 1/2 dl sokeria

3 keltuaista

1 dl maitoa

2 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

päälle:

3 valkuaista

2 dl sokeria

1/2 tl vaniljasokeria

täytteeksi

puolukoita 3 dl (myös päälle koristeeksi)

2dl kermaa

1prk vaniljarahkaa

ripaus sokeria maun mukaan

Paista pohjaa 175 astetta ja 30-40 minuuttia.

 

MARIANNEJUUSTOTORTTU

 

 

digestivejä ja rasvaa (määriä en tiedä, sopivasti ;) )

2,5 dl flora vispiä (vatkaa vaahdoksi)

1 rss maustamatonta tuorejuustoa (sekoita kerman joukkoon)

1 levy suklaata (itse käytin brunbergin, sulatin ja lisäsin edelliseen)

n. 12 kpl marianneja (murskasin pussissa kaulinta käyttäen, lisää edelliseen)

n. 3 rkl sokeria

4 kpl liivatetta (laita liivatteet 5 minuutiksi kylmään veteen,
rutista liika vesi pois,
ja "sulata" kahviin)

tippa kuumaa kahvia (sulatin liivatteet tähän)

koristeluun värillisiä nompparelleja... hyydytä kakkua jääkaapissa!

Tein tämän tavalliseen pentikin piirasvuokaan, piti tehdä isoon
 irtopohjavuokaan, mutta joulutohinoissa oli pohjaosa mennyt
hukkaan, mutta menihän se kaupaksi näinkin...

 

PIIMÄHYYTELÖKAKKU

 

pohja

n. puolipakettia kantolan kaurakeksejä ja rasvaa 

täyte

2,5 dl flora vispiä (vaahdota)

2,5 dl piimää (laitoin itse rasvatonta, lisäsin kermavaahtoon)

1 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria  (lisäsin sokerit joukkoon ja maistoin että
maistuuko piimä "läpi")

6 liivatetta (laita kylmään veteen likoomaan 5 minsaa, rutista
liiat vedet pois, ja sekota liivatteet kuumaan veteen)

tilkka vettä (kiehauta, ja lisää liivatteet)

Hyydytä kakkua jääkaapissa muutama tunti.

Koristelin kakun vadelmahillolla...

 

 

kuorrutettumaustekakku, mokkajuustokakku, mustikkavaniljakääretorttu
(peruskääretorttu, jonka välissä floravispiä + vaniljarahkaa sekä mustikoita)
sekä lusikkaleivät vadelmavaniljahillolla
+ joitain joululta jäämiä nameja ja pipareita.